2017. február 15., szerda

ÉTEL (Doreen Virtue: Angyali üzenetek c. könyvéből)


Meglepődnél, ha megtudnád, hogy az emberi élet fenntartható az élelemfogyasztás radikális csökkentésével is?
Talán nem is lepne meg, mivel tudod, hogy a valóságot a hit tartja fenn. Csak az éhségben való hited az, ami kínzó éhséget okoz, és látszólagos szükségletekkel teremt a gondolatvilágodban.
Nem akarunk moralizálni az étellel kapcsolatban, ám úgy látjuk, hogy nagyon sokan abban találtok vigaszt, hogy ételdarabokat dugdostok a szátokba, ezzel csillapítva az Isteni egység utáni éhségeteket. Az ilyen lényeket szeretnénk gyógyító jelenlétünkkel vigasztalni, noha olykor igen nehéz elérni őket. Ezért emlékeztetünk arra az állapotra, amit egykor áldásmondásnak neveztek. Szeretnénk ezt hinni, hogy ez nem egy elavult hagyomány, hanem inkább egy újra felfelé ívelő irányzat.
A főhajtás és a mennyei eredetre való emlékezés percében hozzáférhetővé teszed nekünk, Angyaloknak, hogy asztaltársaid legyünk. Mi édes muzsikával csatlakozunk hozzád, s fenntartjuk az asztalnál a jó hangulatot.
Használd ki ezeket az alkalmakat! Az áldásmondás az egyik módja annak, hogy asztalodhoz invitálj bennünket. Használj bármilyen módszert, ami közel áll hozzád, drága gyermek!
Csak arra kérünk: Hívj bennünket asztalodhoz!
Az eljövendő időkben a tested alkalmazkodni fog a földi atmoszférán túlról érkező energiarezgésekhez. Az étel az energia közvetítője, s a tested sokféleképpen dolgozza fel ezt az energiát. Az egyik módja az információ átvitele a földtalajból a tudatodba. A Föld szól hozzád, gyermekein, az élő növényeken keresztül, melyeket elfogyasztasz.
A következőképpen gondolj erre: étkezésed olyan találkozó, melyen üzenetek és ötletek cserélődnek ki, anélkül, hogy ennek tudatában lennél. Arról beszélünk, ami a láthatatlan síkon zajlik, s úgy érezzük, itt az ideje, hogy ezt megosszuk veled.
Földanya kiált, hogy meghalld, noha kiáltásai halkulnak, amikor sokat eszel - de nem az élő földjéből vett táplálékot.
Ugyanannyi idő alatt, ameddig növényeit különféleképpen felhasználod, megszólíthatnád őt gyengéd szeretettel. Mezítláb megtett séta a fűben, tölgyfa alatt elsuttogott varázsszavak, tested lágy ringatása összekapcsolhatnak a hozzád küldött üzenettel.
A víz szintén alapvető üzeneteket hordoz. Idd gyakrabban, mint teszed, s fogyaszd holisztikusan, olyan természetes formában, amilyenben csak tudod.
Ezen azt értjük, hogy a növények, ásványok és az alapvető vitaminok legtisztább formáját a természetben találhatod meg feldolgozatlan formájukban. Nincs olyan gulyás vagy pörkölt, ami többet tudna neked adni, mint maga Földanya.
Őrizd tehát ezt az ősi örökséget azzal, hogy újra a növények felé fordulsz, és miközben eszed őket, figyelsz, hallgatózol. Hallgatózol csendben. Halld meg a növények szeretetteljes üzenetét mely gyökerükből, szárukból, magjukból árad feléd. Kérjük, hallgasd figyelmesen, amit a szívedben és az elmédben hallasz, és értékeld nagyon ezt az üzenetet - szeretettel.
Lehet, hogy ebben találod meg küldetésed célját, a táplálkozásnak e gyengéd formájában.
Tudjuk, hogy ez kezdetben riadalmat okoz azoknak, akik biztonságukat, kényelmüket a megszokott eszközökben találják. Ám mi az igazat mondjuk neked, drága gyermek. Régi helyen biztonságot keresni nem célravezető.
A biztonságod a gyerekeid biztonsága akkor biztosított, ha odafigyelsz a növénybirodalomra.
Tölts több időt csendes derűben, s ha semmit se hallasz, hívj bennünket, Angyalokat segítségül. Azt akarjuk, hogy meghalld a Föld kiáltásait. Nem azért, hogy bűntudatot érezz azért, amit az emberi faj szemmel láthatóan művelt. Nem, ez semmin se segítene. Azt akarjuk, hogy meghalld, és meglásd azt, amiről mi, az Angyalok tudjuk, hogy igaz, hogy nem késő még megmenteni Földanyát.
Mérhetetlen szépségeivel, csodálatos bájaival társaságot keres benned a Földanya.
Majd ő megmondja neked, mire van szüksége, melyik fájó sebét kötözd be. Ugyanakkor azt, aki nem akar róla tudni, azt nem lehet kényszeríteni. Ez szabad akarat kérdése.
Arra kérünk, hogy nézz mélyen a szívedbe, s szeretettel kapcsolódj össze azzal a lénnyel, aki igazán szeret téged: az anyával és a bolygóval. Ha követed vezetését, akkor minden sokkal természetesebb lesz benned. Rátalálsz arra az ételre, ami téged tükröz majd: téged, a természeti lényt.
Ez a lényeged. Ez az életed.