2013. május 19., vasárnap

Jofiel, Szépség~ Jofiel annyit tesz: Isten szépsége. Minden, ami isteni, természetes, szép és örök. Az igazi szépség mindig új, sosem "megy ki a divatból". Amikor összhangba kerülsz Örök Éneddel, azt a harmóniát juttatod kifejezésre, amely Isten tükröződése a Te sajátos énedben.
Isten szépségét elrejti anyagi világunk áthatolhatatlan sűrűsége. Jofiel arra hivatott, hogy segítsen neked a szépség eddig nem tapasztalt mélységeit felfedezni. Ha másokra tekintesz, igyekezz átlátni a külső látszaton, és az örök igazsághoz eljutni. Ily módon segítesz nekik átérezni saját igazukat és ahhoz alkalmazkodni. A képzőművészet, költészet, irodalom és zene lényege az alkotó szíve. A szavak csődöt mondanak, a színek híján vannak a rezgés képességének, a zenei hangok nem adhatják vissza a rezgés teljességét, testünk egyszerűen képtelen felfogni és hordozni az elérhető szépség teljes spektrumát, csak a szív és lélek képes azt megérteni. Elképedsz majd, ha megtapasztalod a lelki birodalom szépségtárát, amely csak arra várt, hogy Te fölfedezzed. Kezdd Önmagadon a vizsgálatot! Milyennek ítéled saját külsődet? Ha a "szépség" szó kellemetlen érzéseket ébreszt benned, helyettesítsd be valami mással, amit szívesebben hallasz. Hogyan fest otthonod, autód, környezeted? Környezeted alkalmas arra, hogy kifejezd benső szépségedet. Ha nem tesz boldoggá, ideje változtatnod rajta. Előbb tekints magadba: mi az az érzelmi poggyász, ami gátolja képességedet, hogy kisugározd benső szépségedet? Igazolni próbálod-e nem éppen vonzó külső megjelenésedet azzal, hogy "nem a külső számít, hanem az, ami belül van"? Vagy lehetetlen mintákhoz méred magad, és ezért érzed csúnyának magad?
Másfelől: nem vagy mértéktelenül hiú amiatti félelmedben, hogy nem felelsz meg? Ahogy tudásod nő, és begyógyulnak sebeid, lendülj akcióba! Ha mértéktelenül hiú voltál, fogd vissza magad a lehető legnagyobb mértékben: legyen minden egyszerű rajtad, az öltözködésed, a hajad, arcod, körmeid. Ha ellenkezőleg, javítanod kell a megjelenésedet, változtass frizurát, sminket (ha szükséges), válassz olyan kényelmes ruhákat, amelyekben vonzónak, szeretetre méltónak, elevennek érzed magad. Tornázz rendszeresen, gondozd a testedet. Találj rá sajátos szépség-típusodra, amely önszeretetre, veled született tulajdonságaid megbecsülésére, valódiságodra és egyedülvalóságodra épül. Szépítsd ki otthonodat és munkahelyedet is! Tedd félre vagy ajándékozd el, aminek nem veszed hasznát. Takaríts mindenütt nagyon alaposan, s akkor megtapasztalhatod, milyen sajátos energiája van a tisztaságtól ragyogó szobának! Szenteld környezetedet az Angyaloknak, áldást kérve és keresztelőt rendezve. Javítsd az összképet apróságokkal, amilyen például a friss virág, a tömjén, illatkeverék, gyertya, zene festmények és olyan színek, amelyek jó érzéssel töltenek el; vedd körül magad csinos tárgyakkal, amelyek kellemesen és nyugalmasan hatnak rád. A szépség sajátos energiarendszer, amelyet gyengéd, könnyű rezgések alkotnak. Láss át a külső látszaton, hatolj a benső szépségig! Az Angyalok különlegesen finom illatot lehelnek ki, amelyet úgy átitat valami szívderítő sajátosság, mint semmi mást a kerek világon. Tedd ezt az energiát életed mindennapos részévé, s meglátod, mennyi életerőt ad, mennyire elandalít. A szépség a művészetek felett jár, s áthatja közösséged szerkezetét, amiképpen az építészetben és az utcák, parkok képében, sőt, továbbmenve a törvényben és másokhoz fűződő kapcsolataidban tükröződik. Ehhez az eszményhez és mintához kell mérnünk mindent, ami körülvesz. A szépség és szeretet hiányának számos példáját kínálják a rozzant épületek, hajléktalan lelkek, meggyalázott, magukra hagyott gyerekek, zűrzavar, erőszak - a lista hosszú és mindenki ismeri. Kérd Jofielt, segítsen a szépség létrehozásában. A Menny nem egyszerűen egy hely, hanem jóval több: Isten tudata. Mit tehetsz azért, hogy a világ rád eső részére lehozd a mennyet? ~