2013. január 12., szombat

Zagzagel, a Bölcsesség Angyala


Zagzagel a bölcsesség angyala, ő jelent meg Mózesnek az égő csipkebokorban. Zagzagel arra tanít bennünket, hogyan nézzünk önmagunkba. A bölcsesség abból fakad, ha mélyen magunkba tekintünk az igazságért. Sokunkat annyira elfoglalnak külső ügyeink, annyira fontos számunkra mások véleménye és annyira eltölt a média szennye, hogy nem vagyunk képesek ilyen elmélyedésre.
A befelé figyelés elengedhetetlen magunkra ébredésünkhöz, de lehetetlen annak, akit balítéletek és félelmek kínoznak. Míg illúziók ködében élsz, méltatlannak érezheted magad, letérhetsz utadról, vagy mint már annyiszor, megint csak azt hallod meg, amit meg akarsz hallani, s nem az igazságot. Az illúziók mindent megtesznek, hogy téged a korlátoltság, betegség, halál anyagi világához kössenek.
Teremts lelkedben békét, hogy befogadhasd a bölcsességet, és tanulj meg befelé hallgatni. Ez előbb nehéznek tűnhet, hisz meglehet, zaklatott érzések és gondolatok gyötörnek. Imádkozz angyali segítségért, és ajánld fel zaklatottságodat szíved oltárán. Ha ezt őszintén teszed, a zaklatottságot lassacskán egyensúly váltja fel. Fokról fokra nőni fog benned a béke, az ajtó pedig benső bölcsességed középpontjához vezet, amely átalakul a Legmagasztosabb rejtekhelyévé. Innen már könnyen eljutsz felsőbb vezetéssel Örök Énedhez.
A következő lépés felismerni az isteni útmutatást. A benső hallás olykor szavak formájában jut el a tudathoz, de a legtöbbször inkább érzés és tudás alakjában. Fogadd szívesen a rád törő érzéseket, még a kellemetleneket is, mint amilyen a magány, gyarlóság, szégyen, harag, féltékenység, csalódás vagy félelem. Segítenek abban, hogy felismerd az illúziókat, amelyeknek foglya vagy. Kezdetben mindenestül ki vagy nekik szolgáltatva, imádkozz tehát azért, hogy megszabadulj a zűrzavartól. Gyakran csak nagy és nehéz felszabadító munka árán birkózhatsz meg félelmeiddel és félreértéseiddel. Imádkozz azért, hogy fölismerhesd az igazi hangot. Amint felszabadítod érzelmi mivoltodat, benső hallásod és látásod működésbe lép.
Ha sikerül kapcsolatba kerülnöd angyalaiddal és Istennel, rögtön erősnek, elevennek érzed magad, noha talán nem az jut el hozzád, amit hallani szeretnél. Jelentkezhet a benső hang éles lelkifurdalás alakjában is, ha letértél a helyes útról. Ismerd fel benne az Örökkévaló irányítását, amely visszatérít utadra! Más alakban is jelentkezhet a benső hang: mint intuíció. Ilyenkor Örök Éned lép kapcsolatba tudatoddal. Az intuíció mélyebb mint a tudat, s így erősebb kapcsolatot igényel benső bölcsesség-központoddal. Amikor csökken külső tevékenységed és nyugalomban vagy, nő benső tevékenységed. Az isteni gondolat egyetlen visszfénye benned a tiszta gondolkozás adománya és képzelőerőd aktivizálódása. Ítéleteid kiigazodnak, a régi félelem és korlátozottság elenyészik.
Ezután következik a felismerés, hogy élni sem akarsz többé Örök Énednek és az ő mindent-tudásának vezérlete nélkül. Meg sem érted immár, hogy élhettél eddig nélküle! Kész gyönyörűséggé válik a különállás hajlamának és mindenfajta önző akaratnak fegyverletétele a szeretet hatalma előtt.
Nem akarod többé Istent felhasználni, inkább magadat ajánlod az Ő eszközéül. "Legyen meg a Te akaratod, Uram! Nélküled semmit sem tehetek."
Elképzelhetetlen extázis tölt el. A hála oly magasra csap lelkedben, hogy tutajjá válik, amely hazavisz. Isten jön el hozzád személyesen, s ezt kétségkívül felismered. Kérdéseidre választ kapsz. Embertársaidat a szeretet és az együttérzés szemén át látod, mihelyt mindenkiben és mindenben Istenre ismersz. Nem volt hiábavaló befelé figyelésed! Bármi árat megér ez a jutalom: az egyesülés Istennel.